Talvipinnaralli la 3.12.2022

Tero Pelkonen – Töyhtötiainen 20.11.2022 Kuopio

Yhtä varmasti kuin itse talvi, tulee myös Kuikan klassikkokisa Talvipinnaralli. Ralli kisataan la 3.12. klo 7.00-16.00 välisenä aikana. Säännöt ovat tutut, joukkuekoko 1-4 hlöä, etenemistapa vapaa, ilmastokompensaation vuoksi autokilometreistä rokotetaan -1 laji per alkava 70 km (esim. 142 km tekee -3 lajia). Kukin laji tuottaa yhden pisteen, ja joukkueesta yli puolen on tunnistettava laji.

Joukkueiden on ilmoittauduttava viimeistään pe 2.12. klo 20 mennessä Liisa Tolvaselle (liisatolvanen85@gmail.com tai viestillä 040-5860790). Ilmoita joukkueen nimi ja sen jäsenet. Kisan jälkeen klo 18.00 järjestetään Kuopiossa Luontotuvalla (Puijonkatu 15) tulosten purkutilaisuus. Mikäli joukkue ei ole tulossa paikalle, ilmoita tulokset sähköpostilla klo 17.30 mennessä osoitteeseen hallitus@lintuyhdistyskuikka.net (tai tekstiviestillä 040-5860790). Viestissä mainitaan joukkueen nimi sekä joukkueen havaitsemat lajit ja ajokilometrit.

Alla olevasta linkistä löytyvät Talvipinnarallin säännöt:

Tervetuloa mukaan!

Kuikan Kaiku – Talviruokinta 23.11.2022

Keskiviikkona 23.11. kello 18 on seuraava Kuikan Kaiku Teams-tapaaminen. Aiheena lintujen talviruokinta.

Liittyäksesi sinun ei tarvitse ladata Teams-sovellusta, vaan voit osallistua myös selaimen välityksellä. Sinun ei myöskään tarvitse olla Lintuyhdistys Kuikan jäsen, kaikki ovat tervetulleita.

Liity tapahtumaan tästä

Matti Hakkarainen – Tilhi 20.3.2022 Maaninka

Mustavirran linnut -kuvaesitys

Matti Hakkarainen – Merikotka & Ruskosuohaukka 27.8.2022 Maaninka

Kuikan sääntömääräisen syyskokouksen jälkeen Matti Hakkarainen piti kuvaesityksen Maaningan Mustavirralla kuvaamistaan linnuista. Jäikö esitys näkemättä?
Ei hätää, voit katsoa tallenteen esityksestä tästä linkistä.

Koskikarapaikkoja

Alla olevaan karttaan on merkitty paikkoja, joissa on havaittu koskikaroja talvella 2022 – 2023.
Karttaa pävitetään uusia paikoilla ja myös niin, että jo olemassa olevissa paikoissa laitetaan paikanmerkkiin näkyviin sieltä laskettu suurin yksilömäärä.
Tiedot otetaan Tiirasta.

Kartasta voi valita näyttöön eri karttatasoja vasemmasta yläkulmasta ja sitä voi liikuttaa ja zoomata tarpeen mukaan. Paikkojen tiedot näkyvät “Kohdetiedot” (kännykällä i)- valikossa. Sinne on laitettu lisätietoihin nettiosoite lintupaikan esittelyyn, jos siitä täällä sellainen on.

Kuvia

Pekka Nykänen – Koskikara 12.11.2022 Varkaus

Koskikarakuvia kuvagalleriassa

Sääntömääräinen syyskokous 9.11.2022

Lintuyhdistys Kuikka ry:n sääntömääräinen syyskokous järjestetään keskiviikkona 9.11.2022 klo 18 alkaen Kuopion Lyseon lukion luokkatilassa 101, osoitteessa Puijonkatu 18, 70110 Kuopio. Sisäänkäynti sisäpihan puolelta.

Kokoukseen on mahdollista osallistua myös etänä Teams-sovelluksen kautta. Yhteyden luomiseksi ei tarvitse asentaa erillistä sovellusta tai ohjelmaa omalle laitteelle vaan osallistuminen onnistuu nettiselaimen välityksellä. Ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiin saapuu linkki, jolla kokoukseen osallistutaan.

Ilmoittautumislomake

Kokouksen jälkeen noin kello 18.45 on vuorossa Matti Hakkaraisen kuvaesitys Maaningan Mustavirran linnuista.

Matti Hakkarainen – Merikotka & Ruskosuohaukka 27.8.2022 Maaninka