Palaa kohteeseen Lintuharrastus

100 lintua

BirdLife Suomen erittäin suosittu haaste 100 lintulajin tunnistamiseksi jatkuu myös 2022 – mikäs sen parempi teema pyöreälukuiselle vuodelle. Haaste on hauska tapa tutustua lintuihin ja lintuharrastukseen. Onnistutko aloittelijana tunnistamaan ja havaitsemaan sata lintulajia Suomessa yhden kalenterivuoden aikana? Tai pystytkö kokeneempana harrastajana ylittämään itse asettamasi tavoitteen? Kyseessä ei kuitenkaan ole kilpailu vaan henkilökohtainen haaste: havainnoi lintuja omaan tahtiisi.

Alkavana vuonna sataa lintulajia voi tavoitella perinteisessä sarjassa, ekosarjassa ja kuvaussarjassa. Voit osallistua yhteen tai useampaan sarjaan.
Hauskasta teemasta löytyy paljon tietoa Tunnista 100 lintulajia –haasteen omilta verkkosivuilta. Rekisteröidy ja ilmoita havaintosi kätevällä verkkosovelluksella. Sieltä näet helposti, montako lajia sinulla on kasassa tai kuinka muut edenneet. Opi tuntemaan -sivulla esitellään 100 tavallista lintulajia. Joka viikko esitellään kaksi lajia, joita voi havaita juuri siihen vuodenaikaan.

Kokemuksia, kuvia ja kysymyksiä voi jakaa kaikille avoimessa, innostavassa 100 lintulajia -Facebook-ryhmässä. Yhdistyksen retkillä voit myös saada opastusta ja havaita monta lajia. Havaintojärjestelmä Tiirasta voit myös löytää retkivinkkejä. Voit itsekin ilmoittaa havaintosi sinne tarkemmin, sillä 100 lajin verkkosovellus toimii Tiirasta erillisenä.

Suotuisaa lintuvuotta!