Ajankohtaista

Kevään retkiin muutoksia

Kuikan opastetut retket on peruttu 13.4. asti koronan aiheuttaman poikkeustilan vuoksi, jonka jälkeen loput retket järjestetään – tai ei järjestetä – vallitsevien olosuhteiden mukaan. Tapahtumakalenteria päivitetään ja sieltä löytyvät kaikki perumiset.


Tornien taistoon ilmoittautuminen siirtyy

Tornien taistoon ilmoittautumisen alkua on lykätty neljällä viikolla eteenpäin, eli ilmoittautuminen alkaa vasta ke 15.4.
Valtiovallan asettama poikkeustila jatkuu 13.4. saakka, mutta rajoituksia mm. kokoontumisille voi olla vielä senkin jälkeen. BirdLife Suomi pyrkii järjestämään Tornien taiston, jos se on silloisten ohjeiden mukaisesti mahdollista.


Lintukävely Varkaudessa

Su 8.3. opastettu lintukävely Tyyskässä. Lähtö Varkauden kaupungintalon p-paikalta klo 10. Oppaana Liisa Tolvanen p. 040 5860790. Tiedossa äkkilähtö kevääseen ja mahdollisuus kasvattaa vaikkapa 100 lintulajin tavoitetta mahtavilla erikoisuuksilla, mm. merimetsolla!


Kevätkokous ja lintuilta – PERUTTU

Kuikan jäsenistön sääntömääräinen kevätkokous ma 16.3. klo 18 on peruttu ja kokous siirretään myöhempään ajankohtaan keväälle/alkukesään. Pirkko Siikamäen luento Koillismaan linnustosta siirtyy syksyn kokoukseen.


KLYY:n apurahat

KLYY:n apurahojen hakuaika on 15.2.-31.3.2020! Apurahaa haetaan postitse ja hakemusten on oltava perillä viimeistään 31.3. Myönnetyt apurahat julkistetaan toukokuun alussa. Tänä vuonna valinnassa painotetaan aiheita, jotka käsittelevät luonnon monimuotoisuutta, ilmastonmuutosta sekä vesiteemaa. 

Lisätietoja sekä hakuohjeet


Lintukurssit Varkaudessa, Suonenjoella sekä Rautalammilla

Varkauden, Joroisten sekä Rautalammin kurssit on peruttu liian vähäisen osallistujamäärän vuoksi.
Suonenjoen kurssi toteutuu!

Kurssitiedot löydät tästä.


Pihabongaus

Tänä vuonna komea sää suosi pihabongaajia, ja 27.1. alustavissa tuloksissa havaintoja saatiin Pohjois-Savossa yli 500 pihalta yhteensä 24 000 linnusta. Talitiainen kiilasi kärkeen yli 5 000 yksilöllä ohi viime vuoden ykkösen keltasirkun, joita ynnättiin nyt 4 500 kappaletta. Kolmanneksi saatiin sinitiainen ja neljänneksi menestystarinaansa jatkava pikkuvarpunen. Tuhannen yksilön rajapyykin ylitti lisäksi tänä talvena runsaana esiintynyt urpiainen.
Lopulliset tulokset löydät tästä.