Kelloniemi ja Pirttiniemi

Näiltä molemmilta paikoilta on laaja näkymä Kallaveden yli pohjoiseen ja siksi ne ovat hyviä paikkoja etenkin syysmuuton seurantaan.
Niemenkärjet kokoavat muuttavia tai vaeltavia pikkulintuja. Rannan puskista voi tavata mielenkiintoisiakin lajeja ja Kallavedellekin kannattaa kiikaroida.

Kelloniemi

Kelloniemi on Kuopion keskustan koillispuolella sijaitseva niemen kärki, jossa on toimimaton öljysatama.
Sen luoteispuolella on on lääkärihelikopterin tukikohta.
Autolla kannattaa tulla Kellonimen kautta Kellonkiertoa pitkin, öljysäiliöt myötäpäivään kiertäen.
Auton voi jättää Mastotien mutkaan, ennen kuvassa näkyvää riimua.

Kuopio; Kelloniemi 16.9.2021; Kuva: Aarne Hagman

Toinen paikka, minne auton voi jättää on Kellonkierron ja Hakalahdentien risteyksen seutu.
Siinä on kieltomerkkejä, mutta niistä ei ns. tarvitse välittää, koska siitä lähtevää tien pohjaa voi ihan vapaasti kulkea ja se on varsin suosittu ulkoilureitti, myös koiran kanssa kulkijoille.
Sitä kautta kävellessä kannattaa tutkailla aidan ja rannan välissä olevia pusikoita.

Pumpulle menevän maalaiturin reunoilla on jo pientä, näkyvyyttä estävää puustoa. Sen kärjestä on vapaat näkymät.
Sementtilaitureille ja muihinkin rakenteisiin ei kannata mennä seikkailemaan.

Kuopio; Kelloniemi 16.9.2021; Kuva: Aarne Hagman

Pirttiniemi

Pirttiniemen satamaa hallinnoi Kuopion Pursiseura. Sinne voi vapaasti mennä lintuja tarkkailemaan.
Aallonmurtajilla on hyvä staijata .
Kelluvilla laitureilla kulkua pitää välttää.

Kuopio; Pirttiniemi 16.9.2021; aallonmurtajalta; Kuva: Aarne Hagman

Alueelle pääsee päiväsaikaan. Yöllä puomi on suljettu. Autot voi pysäköidä esimerkiksi Luotsi-toimintakeskuksen eteen.
Aallonmurtajille on sallittu vain huoltoajo.

Keväisin ja syksyisin veneiden lasku- ja nostoaikoihin tulee välttää pysäköintiä aallonmurtajilla ja muilla veneiden telakointiin tarkoitetuilla alueilla.

Honkalahti ja sen länsirannan pusikot kannattaa tarkistaa.

error: Content is protected !!