Puheenjohtajan porinat: Kevät on tulossa!

Kuva: Eelis Rissanen – Töyhtöhyyppä 7.4.2023 Siilinjärvi

Lunta on vielä runsaasti ja kevät tuntuu keväältä ainoastaan päivälämpötiloissa. Etelä-Suomessa muuttolintujen määrät ovat jo suuria, mutta alkukevään tulijoilla kestää oma aikansa saapua Pohjois-Savoon saakka. Jonkun verran muuttajia on jo kuitenkin tullut ilahduttamaan pohjoissavolaisia lintuharrastajia.

Lintuja voi harrastaa läpi vuoden, mutta silti kevät on yksi lintuharrastajan mieluisimpia vuodenaikoja. Itsekin ilahduin mustarastaan ja sepelkyyhkyn ilmaantumisesta lintulaudalle sekä töyhtöhyypistä tien varrella ja harmaalokeista sulilla. Kevät alkaa tästä etenemään harppauksin, johon luonnollisesti kuuluvat myös takatalven jaksot.

Pöllöjäkin on kuulunut tänä vuonna normaalia paremmin. Vieläkin kannattaa käydä iltaisin kuulostelemassa. Aamuisin on jo mukavasti lintujen ääniä, peipot ja mustarastaat laulavat innokkaasti. Talviset lintumme katsastelevat jo kovasti pesimäpaikkoja. Nyt on hyvä hetki puhdistaa pöntöt.

Pääsiäiseksi sattui mahtavat ulkoilukelit. Pohjois-Savossa on hyviä lintupaikkoja, joihin voit luontevasti tutustua kotisivujemme kautta. Tavoitteenamme on järjestää useita opastuksia kevään aikana. Tarjontaamme voit tutustua kotisivujen tapahtumakalenterin kautta. Retkeillään ja nautitaan keväästä ja luonnosta!


Eelis Rissanen