Pihojen taisto la 9.5.2020

Tero Pelkonen – Punarinnat 4.5.2019 Kuopio

Tänä kummallisena keväänä vanha tuttu Tornien taisto on muuttanut muotoaan Pihojen taistoksi, joka tottavieköön viännettään Kuikan toimesta myös maakuntamme sisäiseksi Pihojen taestoksi! Kyseessä on leikkimielinen kaikille avoin kilpailu, joka järjestetään la 9.5. klo 5-13.

Kilpailuareenana voi toimia mm. parveke, terassi tai muu omalta pihalta valittu halkaisijaltaan noin 5 metrin kokoinen alue. Tarkoituksena on laskea kaikki tästä pisteestä havaitut lajit. Vessassa saa käydä, jopa syömässä tai ihan kaupassakin, koko kilpailuaikaa ei tarvitse päivystää.

Pihojen taistoon voi osallistua joko yksin tai samassa taloudessa asuvien henkilöiden kanssa. Tässäpä mainio tapa keksiä jälkikasvulle mielekästä tekemistä tai löytää vaihtelua omaan ristikko-/telkkari-/kaappiensiivous-maratoniin. Tapahtuma on maksuton, eikä ennakkoilmoittautumista tarvita.

Havainnot ilmoitetaan BirdLife Suomen verkkosivuilla olevalla lomakkeella lauantaina 9.5. klo 16 mennessä. Tulokset julkaistaan samana iltana samaisilla sivuilla klo 18 mennessä.

Kaikkien osallistuneiden kesken jaetaan 10 kpl kirjapalkintoja.

Muistathan osallistua ja ilmoittaa havaintosi! Näin saamme selville, millaisia siivekkäitä savolaisten nurkissa pyörii.

Lisätietoja BirdLife Suomen kisasivuilta.