Pihabongauksen 2023 tulokset

Sanna Hakkarainen – Pihabongarit 29.1.2023

Menneenä viikonloppuna vietettiin BirdLife Suomen järjestämää Pihabongausta jo 18. kerran. Alustavissa tuloksissa oli maanantai-iltaan mennessä ilmoitettu havaintoja yli 13 000 pihalta, mukana liki 20 000 osallistujaa.

Tuloksista nousee jälleen surullisesti esille metsätiaisten ahdinko. Kuusitiaisia ja hömötiaisia havaittiin vähemmän kuin kertaakaan aiemmin. Töyhtötiaiset tekivät toiseksi pahimman pohjanoteerauksensa. Heikon marjatilanteen vuoksi räkättirastaita ja tilhiä havaittiin erittäin vähän. Myös urpiaisia oli todella niukasti. Punatulkkuja ja teeriä oli runsaasti, samoin tikkoja, joista käpy- ja harmaapäätikat tekivät uudet ennätyksensä. Valkoselkätikka ja palokärki ylsivät myös lähelle ennätyksiään. Runsaimmat lajit olivat talitiainen, keltasirkku ja sinitiainen, yleisimmät talitiainen, sinitiainen ja harakka.

Pohjois-Savosta mukana tapahtumassa oli kirjoitushetkellä yli 600 pihaa ja liki 900 osallistujaa. Pohjois-Savon tulokset menivät lähes yksiin valtakunnallisen tuloslistan kanssa, eli yleisimmät lajit olivat talitiainen (yli 5 000 yksilöä), keltasirkku (liki 5 000 yksilöä) ja sinitiainen (liki 3 000 yksilöä). Runsaimmat eli useimmilla pihoilla havaitut lajit olivat talitiainen (liki 600 pihaa), sinitiainen (yli 500 pihaa) ja käpytikka (liki 400 pihaa).

Tuloksia voi ilmoittaa perjantaihin 3.2. saakka osoitteessa www.pihabongaus.fi. Kiitokset kaikille osallistuneille! Alla olevasta linkistä löydät Pihabongauksen päivittyvän tulossivun, sekä lajikohtaiset trendit.

https://www.tiira.fi/pihabongaus/tulokset.php

Lue myös Kuikan Pb-viikonlopun retkistä: