Kuikan SyysTaesto 23.9.2023

Pekka Nykänen – Harmaasorsa 7.9.2023 Varkaus

Jälleen saapuu syksy ja päästään kisaamaan Kuikan perinteinen SyysTaesto. On siis aika pistää joukkue kasaan ja lähteä mukaan rennon letkeään taestopäevään. Ilmoittautumiset/joukkueiden tulokset lähetetään sähköpostilla Liisa Tolvaselle liisatolvanen85@gmail.com tai kuikkalistalle kuikkalista@googlegroups.com.

Kaikki ovat tervetulleita mukaan, vietetään hauska lintupäivä monen joukkueen voimin!

SYYSTAESTON SÄÄNNÖT 2023

Aloitusaika 23.9.2023 klo 7:00-9:00 välillä, kisa-aika 4 tuntia aloituksesta.

1. Joukkueen pienin koko on kaksi henkilöä. 

2. Kilpailualueena on lintutorni tai joku muu sopivaksi katsottu tarkkailupaikka, havainnointialue enintään 100 m säteellä tornista tai tarkkailupaikasta. Havaitut lajit voidaan laskea vain tornilta tai havainnointialueelta.

3. Lintulajien määrittäminen: Vähintään kahden joukkueen jäsenistä on havaittava ja tunnistettava laji, jotta se voidaan laskea. Lajien lisäksi hyväksytään muut poissulkevat sp-lajit (esim. käpylintulaji, jos muita käpylintuja ei ole nähty). Vangittuja, kesytettyjä tai tarhattuja lintuja ei hyväksytä. Joukkueen ulkopuolista apua lintujen etsimisessä saa käyttää vapaasti. Houkuttimia (nauhureita, pillejä) ei saa käyttää. Muuten tornien taiston säännöillä.

Ilmoittautumien ja tuloksen ilmoittaminen:
Syystaestoon ilmoittaudutaan sähköpostitse Liisa Tolvaselle liisatolvanen85@gmail.com tai kuikkalistalle kuikkalista@googlegroups.com. Mainitse tornin tai muun paikan nimi, osallistuvat kisaajat sekä joukkueen nimi, jos sellaisen keksii. Ilmoittautumisaika loppuu 23.9.2023 klo 06:00. Huomatkaa, että tornien varauksessa Taestoon osallistuvista joukkueista ja paikoista tiedotetaan pari kertaa ennen kisaa, jotta voi seurata, missä olisi vielä paikka vapaana. Jos kaksi joukkuetta haluaa samalle tornille, ensin Liisalle ilmoittautunut on oikeutettu kisaamaan tornissa. Kannattaa siis koota joukkue heti ja ilmoittautua! Taesto-joukkueen tulos lähetetään sähköpostilla välittömästi kisan jälkeen (klo 15 mennessä) Liisalle, liisatolvanen85@gmail.com tai kuikkalistalle, kuikkalista@googlegroups.com.
Mainitse viestissä tornin nimi, tarkka kisa-aika, lajimäärä ja kaksi parasta lajia. Ilmoita havainnot myös Tiiraan. Taeston voittaja ja koko tulos julkaistaan Kuikan viestintäkanavilla kisapäivänä heti kohta klo 15 jälkeen.